Kiiston edustusjoukkueen kotipelitilanne
13.10.2020 23:32 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kiistottarien kotipelit 18.10. ja 24.10. pelataan tyhjille katsomoille.

Kiiston edustusjoukkueen 1-sarjan vierasottelu Helsinki Volleyta vastaan viime viikonloppuna jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen, koska kaksi pelaajaa sai flunssan oireita ja muutama pelaaja oli karanteenissa aiempien mahdollisten altistumisten vuoksi. Niinpä koko muukin joukkue aloitti omaehtoisen karanteenin ja kiistottaret yhdessä odottivat testituloksia eristyksissä.

Oireilleet edustuspelaajat ovat saaneet negatiiviset koronatestitulokset sekä karanteenissa olleiden pelaajien karanteeniaika on päättynyt ja he ovat edelleen terveitä. Eli normaali olosuhteissa tämä tarkoittaisi sitä, että Let´s rock´n roll again & palloa lattiaan sekä jatketaan voittojen tiellä, mutta kun korona ja rajoitukset!

Edustuksen joukkueenjohtaja Marjut Heikkilä on saanut siirrettyä 17.10. pelin Pihtiputaan Plokia vastaan keskiviikolle 13.1.2021. Joensuun ja Raision kanssa tarkasteltiin kalentereita, mutta sopivaa ja etenkään kustannustehokasta ratkaisua ei vain löytynyt. Niinpä lähdettiin selvittämään vaihtoehtoa, jossa nämä kaksi peliä pelattaisiin tyhjille katsomoille, koska Lentopalloliitto ei ole tällä hetkellä keskeyttämässä sarjakautta. Rajoitusten koventuessa, Kiiston hallitus piti ”korona-kokouksen”, jossa päätettiin antaa toimijoille täysituki.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Patrik Ojaniemi on ollut yhteydessä AVI:n Aluehallintoylilääkärin kanssa ja selvittänyt, voisimmeko pelata variskan koululla 18.10. ja 24.10. olevat kotipelimme ilman katsojia. Ylilääkäri kertoi, että AVI:n kokoontumisrajoitus ei estä otteluiden pelaamista, kun se toteutetaan ilman yleisöä (ts. kyseessä ei ole yleisötilaisuus).

Tämän asiantuntijalausunnon perusteella suunnittelimme nämä lokakuun 2 ottelua siten, että paikalla olisivat vain pakolliset peliin kuuluvat toimihenkilöt. Pelipalloa desinfioitaisiin useasti ottelun aikana ja valmentajat sekä muut toimihenkilöt käyttäisivät suojamaskeja. Molemmat pelit 18.10. Jujua sekä 24.10. Raisiota vastaan näytettäisiin livenä Kiiston facebookissa, jotta lenttisfaneilla on mahdollisuus päästä hurraamaan kiistottarien tekemille pisteille edes kotisohviltaan.

Juuri kun olimme saaneet vastustajilta varmistukset pelipäivistä, Vaasan kaupungin varautumisen johtoryhmä päätti sulkea liikuntasalit 13.-31.10.2020 ajalle. Tämä tarkoitti sitä, että meiltä menisi variskan lentopallopyhättö kiinni ja taas jouduttaisiin ratkomaan kotipeliongelmaa.

Meidän onneksemme Vaasa on urheiluystävällinen kaupunki ja olemme saaneet kaupungin poikkeusluvalla järjestää kaksi seuraavaa kotipeliämme 18.10. ja 24.10. variskalla. Ottelut pelataan ilman yleisöä.

Yli Iso Kiitos päättäjille ymmärryksestä tässä vaikeassa tilanteessa! Ymmärrämme tartuntatilanteen vakavuuden ja olemme seurassa toimineet vastuullisesti koko koronakriisin ajan. Noudatamme viranomaisten suosituksia ja olemme harjoitelleet aina voimassa olleiden ryhmäkokosuositusten mukaisesti.

#vihreänäonnesta, #vahvavihreä   
Lisää uutisia
Vaasan Kiisto
«  Lokakuu   »
Kategoriat