Lentopalloilijoiden kesäkuulumisia 6.7.
6.7.2020 22:36 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Vaasan Kiiston naisten ykkösjoukkue aktiivisella kesätauolla

Edustusjoukkueen taustalle on tullut lisää toimihenkilöitä kesäkuun alun jälkeen. Joukkueenjohtajaksi on tullut varmasti monelle tuttukin nimi; Marjut Heikkilä. Marjutilla taustaa on Kiistosta sekä lentopallon puolelta pelaajana, valmentajana että hajua painonnoston puolelta. Hän on itsekin Kiiston kasvatti ja valmentanut aikoinaan A-tyttöjä sekä naisia nousuun 2-sarjaan. Huoltajaksi on saatu Tanja Suuriniemi. Tanjalla on taustalla hierojan ammatti ja kokemusta huoltajana niin liigatasolla kuin 1- ja 2-sarjassakin. Parhaimmat muistot huoltajana hän kertoo olevan liiganousu Lujan naisten joukkueen kanssa. Näiden kahden tärkeässä roolissa olevien naisten avulla taustatyöt pyörivät kuin itsestään ja joukkue saa keskittyä kaudella pelaamiseen.

Uusia pelaajasopimuksia on tehty; Sandra Hautala yleispelaajaksi ja Venla Kujala keskitorjujaksi. Sandralla kasvattajaseura on Nurmon Jymy ja hänellä on jo viiden vuoden kokemus naisten ykkössarjasta. Venla Kujala siirtyi vastaavasti Kokkolan Tiikereistä Vaasan Kiiston B-junioreihin viime kaudeksi, ja osallistuu tulevalla kaudella myös Vaasanseudun Urheiluakatemian lentopallotoimintaan, mikä tuo varmasti suuria kehitysaskelta lisää Venlan pelaamiseen.

Päävalmentaja Patrik Ojaniemen mukaan naisten edustusjoukkue aloitti toukokuussa yhteiset harjoitukset tulevaa syksyn ykkössarjan kautta varten. Torstaina 25.6. naisten ja tyttöjen kesätreeniryhmä piti viimeiset yhteiset kesätreenit ennen omatoimijakson aloittamista ja valmentajien kesälomia. Puolentoista kuukauden aikana naiset ovat harjoitelleet 33 fysiikkaharjoitusta, joista ohjattuja on ollut 18 ja omatoimisia 15. Yhteinen valmistautuminen Kiiston naislentopallon historian ensimmäiseen 1- sarjakauteen jatkuu 28.7.

Naisten lentopallokauden avajaisturnaus 5.9.2020 Variskalla

Kiiston naisten lentopallokaudesta yleisö saa esimakua syksyllä järjestettävässä Kiisto-turnauksessa. Kiisto-turnaus on kaksipäiväinen 5.-6.9.2020 järjestettävä turnaus, jossa naiset pelaavat lauantaina 5.9. ja miehet sunnuntaina 6.9. Mahtava tilaisuus päästä näkemään ykkösjoukkue pelikentällä ennen varsinaisen pelikauden alkua. Naisten ykkössarjakauden pelit alkavat Variskalla kotiottelulla 27.9.20 Turun Tovereita vastaan.

Otteluohjelmassa runkosarja sisältää 12 kotiottelua, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tulla kannustamaan ja yllyttämään edustuksen naiset voittoon. Kannattaa lunastaa kausikortti kesäkampanjasta, joka on auki 20 euron hintaan 31.7.20 saakka. Sen jälkeen kausikortin voi lunastaa 50 euron hintaan, mikä ei tosifanille ole sekään paha hinta. Jännitys alkaa hiljalleen tiivistyä ja kauden alku lähestyy hurjaa vauhtia.


   
Lisää uutisia
Vaasan Kiisto
Kategoriat