Vaasan Kiiston kevätkuulumisia
31.5.2020 19:16 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Mitä kuuluu Vaasan Kiiston lentopallolle?

Kuten olette mahdollisesti sosiaalisesta mediasta jo nähneet, Vaasan Kiiston naisten ykkösjoukkue anoi paikkaa lentopallon ykkössarjaan tänä keväänä. Suomen lentopalloliitto myönsi vaasalaisille paikan 28.4.20 ja perusteina olivat: runkosarjassa viime kaudella rankingykkösenä ja myös mukana välierissä ennen pakollista sarjojen keskeytystä. Seuralla on myös valmis ja toimiva nuorten urheiluakatemiatoiminta sekä maakunnallinen mahdollisuus, koska Länsi-Suomen alueella ei muita joukkueita ole mukana. Päätöstä puolsi myös se, että Vaasan talousalue on laaja ja Vaasa on yliopistokaupunki.

Ennen tätä suurta uutista oli kuitenkin seurassa jo perustettu ykkösjoukkuetta varten työryhmä, jotta valmistelutyö olisi aloitettu riittävän aikaisin. Työryhmä koostuu pääasiassa seurassa jo mukana olleista aktiivihenkilöistä, jotka yhdessä tulevan päävalmentajan kanssa aloittivat yhteistyön tulevan joukkueen tueksi.

Nyt kuukausi päätöksen jälkeen on jo pelaajasopimuksia tehty ja joukkueesta on tulossa mielenkiintoinen. Mukana ovat viime kauden 2-sarjassa pistetaulukossa kahden parhaan joukossa ollut Laihian Lujan kasvatti Alisa Mansikka-aho. Lisäksi ovat varmistuneet kahden Vaasan Kiiston kasvatin sopimukset, nimittäin jo viime kaudella joukkueessa olleiden Julia Junilan sekä Veera Sandellin sopimukset. Edellisen kauden pelaajista jatkaa myös Pohjois-Pohjanmaan tyttö Maria Naasko. Uusia kasvoja tähänastisessa joukkueessa edustavat Nurmon Jymyn kasvatti Eveliina Haapoja ja TT-Volleyn ja Hollolan Salpiksen kasvattama Minttu Lemola.

Mahtavaa on myös se, että päävalmentajana jatkavan Patrik Ojaniemen lisäksi on taustajoukkoihin saatu vahvistusta. Toiseksi valmentajaksi tulee Saina Secka, jolla on itsellään taustaa pelaajana pääsarjatasolta Vaasan Vasamasta, Laihian Lujattarista ja Kuusamon Pallokarhuista, joten kovempaa kokemusta tulee päävalmentajan tueksi. Taustoihin liittyy myös kaksi kautta jo 2-sarjassa mukana ollut Alex Wisen, jolla on neljän vuoden kokemus Kokkolan Tiikereiden tilastoinnin tekijänä pääsarjatasolla. Nyt tilastointi jatkuu ykkösjoukkueen mukana.

Hienoa on ollut havaita, että jo tässä kuluneen kevään aikana vaasalainen yleisö on alkanut kiinnostua tulevasta lentopallon ykkössarjasta. Somessa on havaittu lisääntynyttä seuraajien määrää ja muitakin Vaasan Kiiston uutisia on kommentoitu aktiivisesti. Ensi kaudesta on sikäli tulossa mielenkiintoinen, koska yli 10 vuoteen ei lentopallon naisten ykkössarjaa ole Vaasassa pelattu. Vaasan Vasaman menestystarina oli huima ja lentopallo aktiivisesti seurattu laji pitkän ajan ja nyt puitteet uudelle menestystarinalle on rakennettu. Tuodaan Pohjanmaa jälleen Suomen kartalle eikä se veri vapise vieläkään


   
Lisää uutisia
Vaasan Kiisto
«  Syyskuu   »
Kategoriat