Lentopalloliitto päättää kaikki aikuisten sarjat kaudelta 2019-2020
14.3.2020 12:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kiiston naisten 2-sarjan joukkueiden kausi päättyi.

Lentopalloliiton hallitus päätti tänään 14.3.2020 lopettaa kaiken aikuisten sarjatoiminnan kaudelta 2019-2020. Jo aiemmin päätetyn miesten Mestaruusliigan lisäksi myös naisten Mestaruusliigan sekä kaikki Liiton aikuisten valtakunnalliset ja alueelliset sarjat on päätetty lopettaa tänään 14.3.2020. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Kiiston edustusjoukkueenkin pelit päättyvät.

Vaasan Kiisto1 naiset olisivat tänään pelanneet Rovaniemellä Woman Volley2:ta vastaan ensimmäisessä välieräpelissään. Koska naiset ovat tehneet töitä viime vuoden toukokuusta lähtien tätä hetkeä varten, harmitus on kova kauden päättymiseen tällä lailla, mutta terveys on tietenkin tätäkin tärkeämpää. Vastustaja WoVo2 sai ylemmässä jatkosarjassa 14 pistettä olleen oman lohkonsa toisena Jymyn jälkeen, mutta he voittivat Nurmon Jymyn/R-K:n puolivälierän kultaisessa erässä Nurmossa.

Kiiston edustusjoukkue sijoittui 2-sarjan alkusarjassa kolmanneksi ja sai paikan ylempään jatkosarjaan. Naisten peli kehittyi koko ajan paremmaksi ja paremmaksi ja niinpä Kiisto1 voitti ylemmässä jatkosarjassa kaikki pelinsä, häviten ainoastaan 1 erän. Täten joukkue voitti 2-sarjan runkosarjan täydellä 18 pisteellä ja varmisti kotiedun kaikkiin tuleviin pudotuspeleihinsä.

Pudotuspelit lähtivät käyntiin 9.2. Kokkolan Tiikereitä vastaan. Tämän otteluparin ensimmäisen pelin Kiisto voitti vieraissa 0-3 ja variskalla 23.2. toinenkin peli päättyi Kiiston selkeään 3-0 voittoon. Näillä voitoilla Tiikereistä, Kiisto eteni sarjan 8 parhaan joukkoon puolivälieriin, jossa vastaan tuli 1.3. Salpis Hollolasta. Peli päättyi Hollolan Salpahallissa erittäin tiukan ja jännittävän pelin jälkeen Kiiston voittoon 2-3. Salpis matkusti vastavierailulle Kiiston kotisaliin variskalle 8.3. ja ensimmäisen erän tappion jälkeen, Kiiston naiset laittoivat ykkösvaihteen silmään ja voittivat seuraavat 3 erää sekä koko pelin 3-1.

Tällä historiallisella voitolla Kiisto1 joukkue pääsi 2-sarjan neljän parhaan joukkoon sekä välieriin. Viime kaudella naisten edustusjoukkue putosi tässä vaiheessa kisasta ja aloitti kesäloman. Seurassa on tehty systemaattisesti töitä lentopallon eteen 3,5 vuotta ja seuran tarkoitus on nostaa omia junioreita edustusjoukkueeseen. Vaasanseudun Urheiluakatemiassa lentopallo tuli uudeksi lajivaihtoehdoksi 2,5 vuotta sitten ja siinä toisen asteen opiskelijat harjoittelevat aamuisin 3 kertaa viikossa. Pelaajilla on yhteensä 8-10 harjoitusta viikkoon ja tämän hetken meidän 2-sarjajouk-kueessa on 6 akatemiaurheilijaa.

Edustusjoukkueemme haluaa erittäin lämpimästi kiittää mahtavasti kannustanutta runsasta kotiyleisöä ja seuran junioreita pelitapahtumien järjestelyavuista. Nyt jäämme odottamaan liiton päätöksiä.

Lentopalloliiton tarkemmat linjaukset liittyen kilpailullisiin asioihin, kuten esimerkiksi alempaan sarjan tippumisten tai ylempään sarjaa nousemisten osalta, käsitellään hallituksen kokouksessa keskiviikkona 18.3.2020. Samalla käsitellään juniorisarjojen kilpailuja kaudella 2019-2020.


   
Lisää uutisia
Vaasan Kiisto
«  Huhtikuu   »
Kategoriat