TOISEN ASTEEN TULEVAT OPISKELIJAT JA VAASANSEUDUN URHEILUAKATEMIA
4.3.2020 19:06 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lentopallo on yksi Vaasanseudun Urheiluakatemian lajeista. Urheiluakatemia mahdollistaa yhtäaikaisen urheilun ja opiskelun.

Haku toisen asteen opiskelijoille

Haku toisen asteen opiskelijoille tapahtuu yhteishaun yhteydessä. Toisen asteen hakuaika on 18.2.–10.3.2020, hakuaika päättyy 10.3. klo 15.00. Toisen asteen hakija, joka saa opiskelupaikan meidän yhteistyökoulusta ja täyttää urheilijakriteerit kuuluu myös automaattisesti Urheiluakatemiaan. Ne toisen asteen urheilijat, jotka saavat paikan urheilulukiosta tai urheilupainotuksesta kuuluvat myös automaattisesti urheiluakatemiaan.

Lentopallo

Urheilupainotus toimii Vaasan kaupungin toisen asteen oppilaitoksissa Vaasan Lyseon lukiossa, Vamiassa sekä Vasa Gymnasiumissa. Täytä hakemus kouluun tässä olevan linkin kautta. Tästä linkki hakuun

Lentopallo kuuluu Urheiluakatemian painopistelajeihin ja urheilijoilla on lukujärjestyksessä 3 kertaa viikossa aamuharjoitukset koko opiskelun ajan! Seuran harjoitukset mukaan luettuna harjoituksia on yhteensä 8-9 x viikossa. Akatemian lentopallovalmentajana toimii entinen liigapelaaja Patrik Ojaniemi ja harjoitukset toteutetaan yhteistyössä Vaasan Kiiston kanssa.

Urheilijat saavat suorituksia hyväksiluetuiksi sekä lukio- että ammatillisessa koulutuksessa, esim. lukiossa urheilija saa 14 kurssia valmennuksesta. Olemme laatineet oman opetussuunnitelman huippu-urheilulle ja toiminnalle on yhdessä sovitut pelisäännöt.

Haku yhteishaun yhteydessä omalla hakulomakkeella. Voi myös hakea muina aikoina. Valmentajat tai liitot pisteyttävät kaikki hakijat. Urheilupainotuksen jäsenyys edellyttää, että hakija myös saa ja vastaanottaa opiskelupaikan.

Urheiluakatemia

Suomessa toimii 19 alueellista tai paikallista urheiluakatemiaa, joiden tehtävänä on auttaa urheilijoita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Akatemiat osallistuvat myös valmennuksen järjestämiseen sekä varmistavat urheilijoille tärkeiden tukipalvelujen saatavuuden. Urheiluakatemiat toimivat perus-, toisella- ja korkea-asteella ja niiden toimintaa koordinoi valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitea.

Urheiluakatemiat ovat verkostoja, joiden toimijoita ovat muun muassa kunnat, oppilaitokset ja lajiliitot sekä niiden alaiset urheiluseurat. Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma vastaa koko urheilijan polun kattavan akatemiaverkoston johtamisesta. Se on huippu-urheilun alueellinen verkosto ja koko urheilijan polun perustukiratkaisu, joka toimii kehittyvänä osaamisen ja olosuhteiden mahdollistajana urheilijan polun kaikissa vaiheissa. Urheiluakatemiaverkostossa on polun kaikissa vaiheessa olevia urheilijoita, valmentajia ja asiantuntijoita, joiden osaamista kehitetään yhteistyössä huippuvaiheen ja osaamisohjelman asiantuntijoiden kanssa.

Urheiluakatemia- ja valmennuskeskustoiminnan tavoite: Varmistamme, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa. Kansainvälisesti menestyviä urheilijoita ja joukkueita on enemmän. Toimimme eettisesti kestävästi. Koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti. Lue lisää Akatemiaohjelmasta Olympiakomitean sivuilta

Lisätietoja lentopallon akatemiatoiminnasta: vastuuvalmentaja Patrik Ojaniemi 044-9868133 tai patrik.ojaniemi(a)vaasankiisto.fiLentis


   
Lisää uutisia
Vaasan Kiisto
«  Toukokuu   »
Kategoriat